Dešavanja van terena

decembar 10

Dešavanja van terena

Osvrt na sezone u svim kategorijama u 2014. godini. Izmena rukovodstva.

Autor: Kosa | Komentari: Komentari (0) | Datum: 10.12.2014. 15:21:56

Nakon spuštanja zavese u takmičenjima mlađih kategorija, zvanično je i završen takmičarski ciklus za 2014. godinu kada je američki fudbal u Srbiji u pitanju. Seniori Pantera su osvojili prvi pehar u istoriji, pobedivši Budapest Cowboys-e u finalu regionalne lige i završili kao petoplasirani u domaćoj Superligi. Muški fleg tim Pantera je ove godine otišao korak dalje, tj. na finalni turnir gde je na kraju osvojeno četvrto mesto u Srbiji. Ženski fleg tim je takođe otišao korak dalje u odnosu na prošlu godinu i osvojenim drugim mestom u Srbiji potvrdile još jednu sjajnu kategoriju među Panterima. Juniori Pantera ove godine bez pobede u prvenstvu Srbije, ali ovaj mladi tim će i naredne godine ostati na okupu pa se od njih tek očekuju rezultati.


U klubu nastavljaju sa radom, pripreme za seniorsku sezonu su uveliko u toku. U timu je nekoliko povratnika što svakako raduje sve igrače, jer želja za igranjem teško jenjava pa se tako i oni koji u nekom trenutku odustanu, vrate. Dok pripreme idu svojim tokom, osvrnućemo se na dešavanja mimo terena.
U poslednjih nekoliko godina na mestu predsednika UO kluba bio je Bojan Kovačević. Svojim radom i zalaganjem, podigao je samu organizaciju kluba na viši nivo i Panteri su krenuli snažno napred. Pored toga što je bio prvi čovek kluba, nizao je uspehe i kao trener. Prvo, kao glavni trener juniora, osvojio je prvenstvo Srbije 2010 i 2011. godine i 2012. bio finalista. Po nekom sledu okrenuo se seniorima i postao glavni trener tog tima. Iako mlađi od većine stručnog štaba, svojim iskustvom iz mlađih kategorija vodio je seniorski tim. Kao što je gore u tekstu napomenuto, u ovoj sezoni je osvojen prvi pehar u seniorskoj konkurenciji i svakako u klubu su prezadovoljni ostvarenim, s obzirom na okolnosti i probleme koji su bili prisutni u toku sezone. Kovačević je pored unutrašnjih organizacionih pomaka, uspeo da uspostavi ozbiljniji kontakt sa gradskim vlastima i obezbedi bolje uslove za treniranje svim kategorijama, što je svakako bio pomak u odnosu na ranije godine.

Bojan Kovačević sa stručnim štabom (2014. godina)

U narednu godinu Panteri ulaze sa novim upravnim odborom u nameri da se nastavi sa unapređivanjem organizacione strukture sa akcentom na rad sa mlađim kategorijama. Takođe, u planu je dovođenje pravih pojačanja iz Amerike kako na poziciji glavnog trenera, tako i na bitnim igračkim pozicijama.Komentari (0) | | ostavite komentar