Srbija uspešna na Balkan Bowl-u

novembar 26

Srbija uspešna na Balkan Bowl-u

Na prvom nastupu muške i ženske fleg reprezentacije Srbije ostvaren sjajan uspeh! Muškarci osvojili turnir bez poraza. Devojke na kraju druge iza ekipe iz Italije.

Autor: Kosa | Komentari: Komentari (0) | Datum: 26.11.2014. 16:11:41


Na međunarodnom turniru u muškom i ženskom flegu, koji je organizovan pod pokroviteljstvom SAAF-a (Balkan Bowl), reprezentacija Srbije je napravila odličan rezultat. Prvi nastup momaka i devojaka je pokazao koliko se kvalitetno radi sa najmlađima koji su ponosno po prvi put nosili dres svoje zemlje u ovoj kategoriji i ispisali novu stranicu istorije američkog fudbala u Srbiji.
Postignuti su sledeći rezultati
REZULTATI – FLEG MUŠKARCI (glavni trener, Darko Štabler):
SRBIJA – Domžale Tigers 25:14 (19:6), Slovenija – Bugarska 48:18 (27:12), SRBIJA – Bugarska 38:0 (20:0), Domžale Tigers – Slovenija 28:30 (21:18), SRBIJA – Slovenija 28:0 (6:0), Slovenija – Bugarska 32:6 (20:0).
FINALE: SRBIJA – Slovenija 33:6 (33:6)
REZULTATI – FLEG ŽENE (glavni trener, Đorđe Radovanović):
SRBIJA – Trst Randize 12:32 (12:13), Trst Randize – Domžale Tigers 54:18 (28:18), SRBIJA – Domžale Tigers 34:6 (6:0).
FINALE: Trst Randize – SRBIJA 38:0 (19:0)
Kao što i sami rezultati prikazuju, muška fleg je ekipa je poprilično dominantno došla do finala, primivši u tri utakmice samo 14 poena. U finalu je savladana ekipa Slovenije ubedljivim rezultatom i prvi pehar na reprezentativnom nivou u ovoj kategoriji završio je u vitrinama Saveza! Momci su sjajno odigrali ceo turnir, prikazali sjajan timski duh i na kraju zasluženo slavili.

Učešće u ovom timu su imala i dva člana Panthers fleg tima, Stefan Spasić (kvoterbek) i Aleksa Živanović (risiver).


Kod devojaka je bila uzbudljiva borba. Tri ekipe su odigrale međusobne mečeve, pa su se ekipa Trst Randize i reprezentacija Srbije izdvojile kao dve najbolje i u finalu ponovili utakmicu kojom je i otvoren turnir za devojke. U prvom meču devojke iz Srbije su imale egal na kraju prvog poluvremena, ali su na kraju izgubile. U ponovljenom meču, u finalu, italijanke su ipak bile prejake, a naše devojke nedovoljno skoncetrisane. Bez obzira na poraz, sjajan uspeh naših devojaka kao dokaz da iako tek dve godine postoji organizovano prvenstvo devojke vredno rade i od njih se tek mogu očekivati rezultati.

Od devojaka iz kluba Panthers svoje učešće su imale sestre Matijašević (Bojana i Svetlana, kvoterbek i risiver).

 Komentari (0) | | ostavite komentar